Energetski efikasni uređaji: kako uštedeti
11/09/23

Kako postići maksimalnu energetsku efikasnost svojih kućnih aparata? Od pametnih režima do vremenskih intervala niske potrošnje

Da li je moguće uštedeti novac na računima za struju bez smanjenja upotrebe uređaja? Visoka energetska klasa, pametni režimi i dobre navike su ključ za postizanje maksimalne energetske efikasnosti za vaše uređaje!

Što se tiče skupih računa i rasipanja energije, vođenje efikasnog domaćinstva postalo je apsolutni prioritet, kako zato što nam omogućava da značajno smanjimo račune za struju, tako i zato što možemo smanjiti uticaj na životnu sredinu i način života učiniti održivijim.

Znati kako savesno koristiti kućne aparate je nesumnjivo dobra polazna tačka za smanjenje vaših svakodnevnih troškova. Ali nije stvar samo u odabiru visokoefikasnih uređaja, već se radi i o optimizaciji potrošnje energije. U stvari, sa pravim uređajima - kao što su - Candy proizvodi visoke efikasnosti - potrebno vam je samo nekoliko mera predostrožnosti za maksimalan efekat.

Od energetskih klasa do IoT funkcija i praktičnih saveta: evo kompletnog vodiča koji će vam pomoći da uštedite novac i energiju!

  • Tražite veću energetsku efikasnost? Aparati za domaćinstvo A klase
  • Najbolji vremenski interval za korišćenje vaših uređaja
  • Ušteda energije pomoću pametnih uređaja
  • Kako smanjiti uticaj na životnu sredinu? Trikovi za veš mašine i mašine za sušenje veša
  • Poboljšanje energetske efikasnosti u kuhinjskim uređajima
  • Kako smanjiti potrošnju energije za frižider? Ušteda energije sa IoT funkcijama

Želite veći efikasnost uređaja? Uređaji A klase su savršen izbor

Kada je u pitanju ušteda energije, rešenje broj jedan je odabir uređaja sa niskim štetnim uticajem na životnu sredinu. Pre kupovine novog uređaja, preporučljivo je da pažljivo pročitate energetsku nalepnicu. Tehničke specifikacije su zapravo prepune korisnih informacija kao što su podaci o potrošnji električne energije i energetska klasa, a ovo je jedan od najvažnijih načina da se izbegne bespotrebno trošenje energije. Odabir uređaja klase A je garancija smanjene potrošnje, jer se radi o visoko efikasnim mašinama koje nude izuzetne uštede u smislu energije i novca.

Dakle, ako razmišljate o kupovini novog kućnog aparata, preporučljivo je da odaberete model klase A, posebno ako je u pitanju mašina koju ćete redovno koristiti, kao što je mašina za pranje veša. Na primer, u Candy asortimanu mašina za pranje veša sa prednjim punjenjem, naći ćete neke od najefikasnijih modela na tržištu.

Ušteda energije: najbolje vreme za korišćenje uređaja

Jednom kada odaberete efikasan uređaj, pravilo broj dva je da znate pravo vreme kada možete uštedeti energiju. Njih određuju elektroprivredne kompanije, koje nude snižene stope tokom određenog vremenskog intervala. Međutim, vremenski inverval može varirati u zavisnosti od regiona i energetske kompanije, tako da je najbolji način da se informišete o pravilima u svojoj zemlji za konkretnije informacije.

U Velikoj Britaniji niskotarifno vreme je od ponedeljka do subote od 23:00 do 7:00, nedeljom i državnim praznicima.

Ušteda energije sa smart uređajima

Ne znaju svi ovo, ali pametni uređaji takođe mogu biti veoma korisni kada je u pitanju energetska efikasnost. Prva prednost ovih uređaja je to što se njima može daljinski upravljati putem aplikacije na smartfonu. Na primer, većina Candy kućnih aparataje povezana sa aplikacijom hOn, koja nudi niz ekskluzivnih funkcija usmerenih na optimizaciju energetske efikasnosti. Na primer, iz aplikacije možete:

  • Kontrolisati svoje kućne aparate gde god da se nalazite: uključite ih ili isključite, ili ih programirajte u bilo kom trenutku.
  • Pratiti potrošnju, dobijajti informacije o najčešće korišćenim programima i optimizovati performanse sa personalizovanim predlozima.
  • Koristiti napredne funkcije i poseban sadržaj kreiran posebno da vam pomogne da optimizujete upotrebu vaših uređaja.
  • Primajte podsetnike i predloge za operacije održavanja koje su potrebne da bi vaši uređaji radili savršeno, produžavajući im na taj način životni vek.

Dakle, koji su najbolji pametni kućni aparati i kako vam zaista mogu pomoći da uštedite u svakodnevnom životu?

Kako smanjiti negativan uticaj na životnu sredinu?

Potrošnja energije ne zavisi samo od stepena efikasnosti vaših uređaja, već i od načina na koji ih koristite. Pravilna upotreba mašine za pranje veša ili mašine za sušenje veša je neophodna ako želite više da uštedite na vodi i struji. Ali koje su to dobre navike koje treba da sledimo da bismo uštedeli novac i istovremeno obezbedili besprekorno pranje? Evo nekoliko saveta koje treba slediti kada perete veš:

  • Koristite mašinu napunjenu, ali pazite da ne prepunite bubanj. Na ovaj način će se izbeći preopterećenje uređaja i rezultat će biti čist I mirisan veš.
  • Redovno čistite i održavajte vaš uređaj: uklanjanje kamenca i prljavštine sa filtera i cevi je od suštinskog značaja kako bi se izbeglo opterećenje mašine kako bi mogla da završi ciklus pranja bez nepotrebnog otpada. Da biste to uradili, koristite posebne proizvode kao što je Care+Protect sredstvo za odmašćivanje i dezinfekciju..
  • Izbegavajte programe pranja na veoma visokim temperaturama (preko 40 stepeni). Ako vaša odeća nije posebno prljava, koristite Eco program vaše mašine za pranje ili mašine za pranje/sušenje.

Uz Candy RapidO' pametnu mašinu za pranje veša, još je lakše pratiti ove jednostavne savete, zahvaljujući brojnim inteligentnim funkcijama. Na primer, možda ne znate koji je najbolji program za vaše pranje? Slikajte vaš veš! Funkcija Snap&Wash će vas usmeriti na najpogodniji program na osnovu količine i boje vaše odeće, smanjujući trošenje vode za 1.750 litara godišnje.

Poboljšanje efikasnosti kuhinjskih uređaja

The Mašina za pranje sudova i rerna su dva aparata koja su neophodna u kuhinji, ali i ovde je dovoljno nekoliko malih podešavanja za optimizaciju potrošnju energije.

  • Za mašinu za pranje sudova, trebalo bi da je uključite samo kada je puna. Što je vaša mašina za pranje sudova veća, biće vam potrebno manje ciklusa svake nedelje. Na primer, mašina za pranje sudova Candy Brava može ima kapacitet do 16 kompleta posuđa u jednom ciklusu pranja,smanjujući potrošnju energije i vode do 40%. Štaviše, sa Candy aplikacijom, imaćete pristup Energy Manager-u i svim podacima koji su vam potrebni za optimalno korišćenje.
  • A sa rernom, jedan savet koji može izgledati nepotreban, ali je veoma važan je da ne otvarate vrata prečesto da biste proverili kuvanje. Još jednom, Candy rerne vam mogu pomoći. Aplikacija hOn može predložiti idealnu temperaturu za određenu hranu i vreme kuvanja. Sirova ili zagorela hrana biće samo loša uspomena!

Kako smanjiti potrošnju energije frižidera? Ušteda energije pomoću IoT funkcija

I na kraju, ali ne i najmanje važno je kralj kućnih aparata, frižider! Radi 24/7, to je jedna od najvećih stavki na vašem računu za struju. Neophodno je odabrati pravi, a takođe i minimizirati loše navike.

  • Nemojte prepuniti frižider i održavajte ga urednim, sa svim namirnicama na pravim mestima.
  • Ne otvarajte vrata bez potrebe da biste izbegli povećanje unutrašnje temperature.
  • Postavite frižider dalje od direktnih izvora toplote kao što su ploče za kuvanje i radijatori.
  • Održavajte temperaturu između 3° i 6°C.
  • Omogućite da se vaš frižider redovno čisti i odmrzava. Led stvara izolacioni sloj i frižider koristi više struje da bi održao nisku temperaturu.

Frižider Candy Fresco Total No Frost nudi čitav spektar različitih funkcija, savršeno kreiranih za smanjenje troškova. Ne znate koje je pravo mesto u frižideru za odlaganje određenih namirnica? Zahvaljujući lokatoru hrane, uvek ćete znati kako da savršeno odložite vašu hranu. Van kuće ste? Deaktivirajte frižider u Holiday režimu da biste smanjili troškove energije i ponovo ga aktivirajte daljinski iz aplikacije, gde god da se nalazite.

Štaviše, zahvaljujući novoj Smart Odor Accounter funkciji, možete pratiti koliko puta otvarate frižider, održavajući konstantnu temperaturu i smanjujući otpad. Sada nemate izgovor: sa Candy kućnim aparatima nikada nije bilo tako lako uštedeti!

povezani članci

Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez bespotrebnog trošenja vode ili energije: Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez uvećanih troškova!

How To

Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez bespotrebnog trošenja vode ili energije: Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez uvećanih troškova!
Koliko električne energije troši mašina za pranje i sušenje veša: sve što treba da znate da biste uštedeli
Eko mašinsko pranje

How To, Smart Solutions

Eko mašinsko pranje: šta je to i kako funkcioniše? Sve što treba da znate za veš koji ne zagađuje
Da li je moguće oprati veš uz zaštitu životne sredine i uštedu novca? Evo šta znači program eko pranja i kako funkcioniše.
Pranje zavesa: Kompletan vodič i saveti

How To, Smart Solutions

Pranje zavesa: Kompletan vodič i saveti
Kompletan vodič za pranje zavesa u mašini za pranje veša bez greške i uništavanja tkanina: kako tretirati lan, svilu i druge materijale.
Kućni aparati za uštedu vremena i energije

Smart Solutions

Kućni aparati za uštedu vremena i energije

Prethodni članak

How To

Šta se dešava ako preopteretite mašinu za pranje ili sušenje? Saveti za najbolju upotrebu

Sledeći članak
Šta se dešava ako preopteretite mašinu za pranje ili sušenje? Saveti za najbolju upotrebu