Poređenje uređaja klase A: da li su zaista tako dobri?
27/06/23

Poređenje uređaja klase A: da li su zaista tako dobri?

Uređaji klase A smatraju se najboljim na tržištu, jer optimizuju potrošnju. Ali koliko oni troše i zašto su zaista najefikasniji?

Aparati su postali suštinski deo našeg svakodnevnog života, verni saveznici u našim domovima. Međutim, da li ste znali da se većina naše potrošnje generiše njihovom upotrebom? Zbog toga vam uređaji klase A mogu pomoći da uštedite.

Koliko uređaji klase A zaista troše i zašto su bolji od uređaja nižih klasa?

Uređaji klase A: kako ih prepoznati

Pre kupovine bilo kog uređaja, treba da proverite da li pripada pogodnoj energetskoj klasi, kao što je A klasa. Kako to učiniti? Energetska klasa uređaja je naznačena na posebnoj energetskoj nalepnici, zajedno sa procenom godišnje potrošnje izraženom u kWh.

Od marta 2021. godine stupila je na snagu nova energetska koja je obavezna na velikom broju uređaja. EU je uspostavila standard koji se primenjuje na sve uređaje kako bi se olakšalo njihovo poređenje. Zahvaljujući novoj klasifikaciji zasnovanoj na A-G skali, možete identifikovati one sa višim nivoima potrošnje (Klasa G), kao i one sa nižim nivoima potrošnje. Uklanjanjem svih „+“ simbola, energetska klasa je postala razumljivija, a klasifikacija uređaja stroža.

Koliko energije troše aparati A klase i zašto su praktičniji

Da biste razumeli pogodnost uređaja klase A, evo prosečne potrošnje energetski najintenzivnijih uređaja:

  • Frižider klase A sa zamrzivačem troši približno 100 kWh godišnje, dok model klase G troši skoro tri puta više.
  • Mašina za pranje veša klase A koja radi 100 ciklusa pranja sa punim opterećenjem sa programom Eco 40-60° troši približno 50 kWh godišnje, upola manje od modela klase G.
  • Potrošnja klime se takođe izračunava na osnovu SEER-a, koji ukazuje na sezonsku energetsku efikasnost u režimu hlađenja: što je veća, to je veća ušteda energije uređaja. U proseku, u klasi A, SEER je oko 8, a godišnja potrošnja energije za hlađenje je oko 100 kWh; dok u nižim klasama, sa nižim SEER, potrošnja može da pređe 300 kWh godišnje.

Kako da pratite potrošnju vaših uređaja?

Da biste ih iskoristili na najbolji mogući način, važno je da pratite potrošnju vaših uređaja. Kako to? Današnje inovativne aplikacije za smarfon omogućavaju vam da pratite potrošnju, pružajući najrelevantnije informacije.

Ovo je slučaj sa Candy povezanim uređajima koji vas obaveštavaju o potrošnji i informišu vas o najčešće korišćenim programima, optimizujući efikasnost vaših uređaja.

Uštedite energiju, vreme i novac sa Candy uređajima klase A bez ugrožavanja kvaliteta veša ili performansi. Jedan uređaj klase A od četiri* prodatih na evropskom tržištu je pod brendom Candy, što ga čini liderom na tržištu.

* Period u četvrtom kvartalu 2021. za prednje punjenje, WM i WD u Italiji, Francuskoj, Portugalu, Poljskoj, Mađarskoj i Češkoj.

povezani članci

Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez bespotrebnog trošenja vode ili energije: Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez uvećanih troškova!

How To

Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez bespotrebnog trošenja vode ili energije: Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez uvećanih troškova!
Koliko električne energije troši mašina za pranje i sušenje veša: sve što treba da znate da biste uštedeli
Eko mašinsko pranje

How To, Smart Solutions

Eko mašinsko pranje: šta je to i kako funkcioniše? Sve što treba da znate za veš koji ne zagađuje
Da li je moguće oprati veš uz zaštitu životne sredine i uštedu novca? Evo šta znači program eko pranja i kako funkcioniše.
Pranje zavesa: Kompletan vodič i saveti

How To, Smart Solutions

Pranje zavesa: Kompletan vodič i saveti
Kompletan vodič za pranje zavesa u mašini za pranje veša bez greške i uništavanja tkanina: kako tretirati lan, svilu i druge materijale.
Jednostavni recepti za mikrotalasnu rernu

How To

Jednostavni recepti za mikrotalasnu rernu

Prethodni članak

How To

Mašina za pranje veša sa parom: Potpuni vodič za najbolje očuvane tkanine!

Sledeći članak
Mašine za veš sa funkcijom pare: tkanine, temperature i prednosti