Šta se dešava ako preopteretite mašinu za pranje ili sušenje? Saveti za najbolju upotrebu
11/12/23

Šta se dešava ako preopteretite mašinu za pranje ili sušenje? Saveti za najbolju upotrebu

Poznavanje pravog kapaciteta mašine za pranje i sušenje veša je neophodno da biste imali čist, mirisan i suv veš. Evo kako da na najbolji mogući način koristite ova dva aparata i dobro operete veš.

Da li se pitate šta se dešava ako preopteretite mašinu za pranje ili sušenje? Odgovor je jednostavan: vaš veš neće biti savršeno čist ili suv. Zaista, ako veš ne može slobodno da se okreće u bubnju, pranje i sušenje neće biti efikasno.

Hajde da vidimo najkorisnije savete za pravilno punjenje mašine za pranje i sušenje.

Razumevanje kapaciteta vaše mašine za pranje i sušenje veša

Pravilno punjenje mašine za pranje i sušenje je neophodno. Ova dva aparata su dizajnirana za pranje i sušenje određene količine odeće. Kako da znate maksimalnu težinu veša? Dozvoljena količina je navedena na fioci za deterdžent. Nikada ga ne treba prekoračiti, a idealno opterećenje uvek treba da bude ispod navedene težine.

Da biste pravilno napunili vaše uređaje, trebalo bi da izmerite težinu svog veša pre početka ciklusa pranja. Najpouzdaniji način je da svoj suvi veš stavite na vagu, dok je brzo i jednostavno rešenje da ostavite slobodan prostor u korpi veličine šake. Na ovaj način mašina za pranje veša neće biti preopterećena i odeća će se slobodno kretati, a da se previše ne gužva.

Ako imate i mašinu za pranje i mašinu za sušenje veša, obavezno se odlučite za dva modela sa istim kapacitetom punjenja. Još bolje, da biste dobili idealnu kombinaciju, možete da koristite jedan uređaj, kao što je Candy Smart Pro Inverter mašina za pranje i sušenje veša: imaćete čistu i suvu odeću u samo nekoliko jednostavnih koraka. I sve zahvaljujući Speed Drive Inverter motoru koji poboljšava efikasnost pranja, sa većom preciznošću, manje buke i poboljšanom izdržljivošću, kao i Kuick&Clean sistemu koji poboljšava akciju čišćenja tokom ciklusa pranja.

Kako pravilno oprati veš: korisni saveti

Da bi se odeća pravilno oprala, postoji niz uobičajenih grešaka koje treba izbegavati. Konkretno, kada punite mašinu za pranje veša, imajte na umu tri aspekta:.

  1. Koliko je vaša odeća prljava: ako je odeća zaista zaprljana, trebalo bi da ostavite više prostora nego obično, kako bi mašina za pranje mogla da završi ciklus pranja najbolje što može. U ovom slučaju, odmah nakon pranja, koristite prave proizvode za čišćenje mašine, kao što su Care+Protect, sredstva za čišćenje, da biste uklonili neugodne mirise, ostatke i prljavštinu.
  2. Kapacitet uređaja: kao što je ranije pomenuto, mašine za pranje imaju promenljiv kapacitet, u rasponu od 5 do 12 kg. Poštovanje indikacija proizvođača za svaki model je od suštinskog značaja, ako želite da perete svoju odeću kako treba.
  3. Tip izabranog programa:Količina odeće koju možete da operete zavisi i od programa koji ste izabrali, kao što je brzi, mešani, delikatni itd.

Punjenje mašine za pranje veša na osnovu izabranog programa

Moderne mašine za pranje imaju mnogo programa pranja dizajniranih da zadovolje različite potrebe. Obično uputstvo za upotrebu pruža informacije o tome koji je kapacitet vašeg uređaja, na osnovu odabranog tipa ciklusa pranja.

Evo nekoliko primera najčešće korišćenih programa.

  • Pamuk: napunite bubanj, bez preopterećenja.
  • Sintetički ili mešani veš: nikada ne punite bubanj do kraja, jer ćete upropastiti svoj veš.
  • Osetljiv veš: napunite bubanj samo do pola, kako biste sprečili da se tkanine trljaju jedna o drugu.

Od sada, nikada nećete imati problema sa punjenjem mašine za pranje ili sušenje. Zahvaljujući ovim savetima, imaćete sve informacije da svoju odeću operete i osušite na najbolji mogući način.

povezani članci

Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez bespotrebnog trošenja vode ili energije: Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez uvećanih troškova!

How To

Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez bespotrebnog trošenja vode ili energije: Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez uvećanih troškova!
Koliko električne energije troši mašina za pranje i sušenje veša: sve što treba da znate da biste uštedeli
Eko mašinsko pranje

How To, Smart Solutions

Eko mašinsko pranje: šta je to i kako funkcioniše? Sve što treba da znate za veš koji ne zagađuje
Da li je moguće oprati veš uz zaštitu životne sredine i uštedu novca? Evo šta znači program eko pranja i kako funkcioniše.
Pranje zavesa: Kompletan vodič i saveti

How To, Smart Solutions

Pranje zavesa: Kompletan vodič i saveti
Kompletan vodič za pranje zavesa u mašini za pranje veša bez greške i uništavanja tkanina: kako tretirati lan, svilu i druge materijale.
Energetski efikasni uređaji: kako uštedeti

How To

Kako postići maksimalnu energetsku efikasnost svojih kućnih aparata? Od pametnih režima do vremenskih intervala niske potrošnje

Prethodni članak

How To

Candy RapidÓ: kako da iskoristite maksimum vaše mašine

Sledeći članak
Candy RapidÓ: kako da iskoristite maksimum vaše mašine