BlogSmart Solutions
Perive zaštitne maske, kako ih dezinfikovati u mašini za veš?
23/07/20

Perive zaštitne maske, kako ih dezinfikovati u mašini za veš?

Danas možete naći veliki broj različite opreme za ličnu zaštitu: saznajte kako da perete i sanitizujete višekratne zaštitne maske.

Zbog trenutne zdravstvene krize, maske za lice su postale deo naše svakodnevice. Ova vrsta PPE je bila - i još uvek jeste - ključna za borbu protiv širenja Covid-19 virusa: postoje, međutim, brojni različiti tipovi, koje je potrebno sanitizovati pomoću različitih metoda. Dakle, koje procedure treba da se poštuju da bi se dezinfikovale maske za lice koje se peru u veš mašini?

Zaštitne maske: različiti tipovi

Postoje brojni različiti tipovi PPE, koji uključuju i maske za lice. Trenutno su dostupne sledeće vrste:

  • maske za filtriranje grupe 1 ili FFP (Filtriranje delova lica) sa garantovanim kapacitetom filtriranja - za filtriranje čestica suspendovanih u vazduhu - od najmanje 80%;
  • grupa 2 (kapaciteta 92-94%), sa ili bez ventila;
  • grupa 3 (kapaciteta 98-99%), sa ili bez ventila;
  • hirurške maske, sastavljene od tri preklapajuća sloja tkanine uklopljene sa elastičnim i brendiranom CE oznakom.

Higijenske maske za lice koje se mogu ponovo koristiti su još jedna opcija. Ovo poslednje predstavlja važeću, ekonomičnu i, pre svega, ekološku alternativu. Prema nekoliko nedavnih studija, u Velikoj Britaniji se svakog meseca koristi milijardu zaštitnih maski za lice, a uklanjanje maski koje se ne mogu ponovo koristiti imaju značajan uticaj na zdravlje stanovništva. Dakle, kako oprati i dezinfikovati maske za lice koje se mogu ponovo koristiti u veš mašini?

Kako oprati višekratne zaštitne maske?

Potreba za pranjem zaštitnih maski dovela je Candy do toga da osmisli dva nova ciklusa pranja, specijalno namenjena za dezinfikovanje i sanitizaciju ove vrste PPE:

  • ‘Sanitizacija zaštitnih maski’, od 110 minuta na 60°;
  • ‘Pranje zaštitnih maski’ od 45 minuta na 40°.

Ova dva ciklusa pranja omogućavaju vam da dezinfikujete maske, rukavice i ostale vrste opreme za ličnu zaštitu: ne morate da brinete o temperaturi, vremena, kapacitetu punjenja ili o količini deterdženta koji koristite.

Da biste aktivirali ove posebne cikluse pranja - dostupne sa veš mašinama i mašinama za pranje i sušenje veša iz asortimana RapidO' i RapidO’ PRO - jednostavno ažurirajte Candy Simply-Fi aplikaciju i otvorite programe u odeljku 'Zdravlje i higijena' koji su povezani sa vašim aparatom. Izaberite željeni ciklus pranja i svi parametri će biti automatski podešeni. Izbegavajte korišćenje EKO i sintetičkih programa i kada je sušenje u pitanju uvek ide u prilog korišćenju mašine za sušenje, korišćenje visokih temperatura ili sušenje na vazduhu. Povišen i koncentrisan nivo toplote koji obezbeđuje mašina za sušenje nudi dodatnu zaštitu, dovoljnu da ubije većinu mikroorganizama. Ne bi bilo loše da koristite peglu za veš, na pamučnoj ili lanenoj presvlaci za dasku za peglanje, kako biste osigurali eliminisanje mikroorganizama.

Vaše maske za lice će biti besprekorno čiste i sanirane: ova dva programa su zapravo zagarantovana studijama sprovedenim u laboratorijama Haier Europe u saradnji sa međunarodnim udruženjima i omogućiće vam ne samo da sanitizujete PPE, već i da smanjite potrošnju i uradite korisnu stvar za životnu sredinu.

 

Za savršeno sanitizovanje preporučuje se upotreba specifičnih deterdženata / aditiva

Vezane objave

Kako da postavite sudove na najbolji mogući način

How To, Smart Solutions

Kako da postavite sudove na najbolji mogući način
Neizostavno sredstvo u svakodnevnom životu, mašina za pranje sudova, je najpogodniji, ekonomičan i brz način pranja sudova posle obroka. Važno je da znate kako da postavite posuđe unutar mašine kako biste obezbedili optimalno čišćenje. Otkrijte naše jednostavne savete!
Rešenja za uštedu prostora u vešernicama i kupatilima

Smart Solutions

Rešenja za uštedu prostora u vešernicama i kupatilima
Rešenja za uštedu prostora za ljude koji žive u malim stanovima ali žele da dobiju najbolje iz svojih kućnih aparata.
Organizujte svoju kuhinju rešenjima za uštedu prostora

Smart Solutions

Organizujte svoju kuhinju rešenjima za uštedu prostora
Kako da najbolje organizujete nameštaj i kućne aparate u svom domu: pametne ideje za uštedu prostora kako biste optimizovali svoje kuhinjsko okruženje.

How To

Kako najbolje održavati mašinu za sušenje veša

Prethodni članak

How To

Pametan rad: saveti za pauzu za jelo na poslu

Sljedeći članci