Perive zaštitne maske, kako ih dezinfikovati u mašini za veš?
23/07/20

Perive zaštitne maske, kako ih dezinfikovati u mašini za veš?

Danas možete naći veliki broj različite opreme za ličnu zaštitu: saznajte kako da perete i sanitizujete višekratne zaštitne maske.

Zbog trenutne zdravstvene krize, maske za lice su postale deo naše svakodnevice. Ova vrsta PPE je bila - i još uvek jeste - ključna za borbu protiv širenja Covid-19 virusa: postoje, međutim, brojni različiti tipovi, koje je potrebno sanitizovati pomoću različitih metoda. Dakle, koje procedure treba da se poštuju da bi se dezinfikovale maske za lice koje se peru u veš mašini?

Zaštitne maske: različiti tipovi

Postoje brojni različiti tipovi PPE, koji uključuju i maske za lice. Trenutno su dostupne sledeće vrste:

  • maske za filtriranje grupe 1 ili FFP (Filtriranje delova lica) sa garantovanim kapacitetom filtriranja - za filtriranje čestica suspendovanih u vazduhu - od najmanje 80%;
  • grupa 2 (kapaciteta 92-94%), sa ili bez ventila;
  • grupa 3 (kapaciteta 98-99%), sa ili bez ventila;
  • hirurške maske, sastavljene od tri preklapajuća sloja tkanine uklopljene sa elastičnim i brendiranom CE oznakom.

Higijenske maske za lice koje se mogu ponovo koristiti su još jedna opcija. Ovo poslednje predstavlja važeću, ekonomičnu i, pre svega, ekološku alternativu. Prema nekoliko nedavnih studija, u Velikoj Britaniji se svakog meseca koristi milijardu zaštitnih maski za lice, a uklanjanje maski koje se ne mogu ponovo koristiti imaju značajan uticaj na zdravlje stanovništva. Dakle, kako oprati i dezinfikovati maske za lice koje se mogu ponovo koristiti u veš mašini?

Kako oprati višekratne zaštitne maske?

Potreba za pranjem zaštitnih maski dovela je Candy do toga da osmisli dva nova ciklusa pranja, specijalno namenjena za dezinfikovanje i sanitizaciju ove vrste PPE:

  • ‘Sanitizacija zaštitnih maski’, od 110 minuta na 60°;
  • ‘Pranje zaštitnih maski’ od 45 minuta na 40°.

Ova dva ciklusa pranja omogućavaju vam da dezinfikujete maske, rukavice i ostale vrste opreme za ličnu zaštitu: ne morate da brinete o temperaturi, vremena, kapacitetu punjenja ili o količini deterdženta koji koristite.

Da biste aktivirali ove posebne cikluse pranja - dostupne sa veš mašinama i mašinama za pranje i sušenje veša iz asortimana RapidO' i RapidO’ PRO - jednostavno ažurirajte Candy Simply-Fi aplikaciju i otvorite programe u odeljku 'Zdravlje i higijena' koji su povezani sa vašim aparatom. Izaberite željeni ciklus pranja i svi parametri će biti automatski podešeni. Izbegavajte korišćenje EKO i sintetičkih programa i kada je sušenje u pitanju uvek ide u prilog korišćenju mašine za sušenje, korišćenje visokih temperatura ili sušenje na vazduhu. Povišen i koncentrisan nivo toplote koji obezbeđuje mašina za sušenje nudi dodatnu zaštitu, dovoljnu da ubije većinu mikroorganizama. Ne bi bilo loše da koristite peglu za veš, na pamučnoj ili lanenoj presvlaci za dasku za peglanje, kako biste osigurali eliminisanje mikroorganizama.

Vaše maske za lice će biti besprekorno čiste i sanirane: ova dva programa su zapravo zagarantovana studijama sprovedenim u laboratorijama Haier Europe u saradnji sa međunarodnim udruženjima i omogućiće vam ne samo da sanitizujete PPE, već i da smanjite potrošnju i uradite korisnu stvar za životnu sredinu.

 

Za savršeno sanitizovanje preporučuje se upotreba specifičnih deterdženata / aditiva

povezani članci

Eko mašinsko pranje

How To, Smart Solutions

Eko mašinsko pranje: šta je to i kako funkcioniše? Sve što treba da znate za veš koji ne zagađuje
Da li je moguće oprati veš uz zaštitu životne sredine i uštedu novca? Evo šta znači program eko pranja i kako funkcioniše.
Pranje zavesa: Kompletan vodič i saveti

How To, Smart Solutions

Pranje zavesa: Kompletan vodič i saveti
Kompletan vodič za pranje zavesa u mašini za pranje veša bez greške i uništavanja tkanina: kako tretirati lan, svilu i druge materijale.
Poređenje uređaja klase A: da li su zaista tako dobri?

How To, Smart Solutions

Poređenje uređaja klase A: da li su zaista tako dobri?
Zašto su aparati klase A bolji i koliko troše.
Kako najbolje održavati mašinu za sušenje veša

How To

Kako najbolje održavati mašinu za sušenje veša

Prethodni članak

How To

Pametan rad: saveti za pauzu za jelo na poslu

Sledeći članak
Pametan rad: saveti za pauzu za jelo na poslu