BlogHow To
Kako najbolje održavati mašinu za sušenje veša
13/11/20

Kako najbolje održavati mašinu za sušenje veša

Esencijalni vodič kroz održavanje vaše mašine

Pravilno održavanje aparata je prvi korak da oni duže traju i da se izbegne njihov servis. Pre svega podsećamo vas na važnost čitanja uputstva za upotrebu, kako za pravilnu upotrebu, tako i za pronalaženje svih predloga za pravilno održavanje aparata! Hajde da počnemo!

Nemojte prepuniti vašu mašinu za sušenje!

Kao i kod veš mašina, pogodno je ne preopteretiti aparat, ali je neophodno dobro izbalansirati opterećenje. Aparat će imati koristi ne samo u pogledu performansi, jer će sušenje biti efikasnije, već i u smislu trajnosti tokom vremena i potrošnje električne energije: preopterećena mašina za sušenje izložena je velikom naporu.

Pazite na filtere!

Čišćenje filtera za sušenje veša je neizostavni korak. Fluff filter mora da se očisti posle svakog ciklusa sušenja. Taloženje tkanina ne samo da može da ugrozi performanse mašine već i da je nepopravljivo ošteti. Kućište filtera takođe treba čistiti s vremena na vreme. U ovom slučaju preporučujemo korišćenje usisivača. Drugi filter koji često treba čistiti je filter ili fioka sa kondenzatorom, u zavisnosti od tipa mašine za sušenje veša koju imate. Nalazi se u donjem uglu vašeg aparata i treba ga čistiti jednom u pet ciklusa. Usisivač možete koristiti pri minimalnoj snazi ili ga oprati vodom. Ne zaboravite da filter vratite na mesto samo onda kada je potpuno suv.

Redovno čišćenje je neophodno

Neka vaša mašina za sušenje bude čista i spolja i iznutra! Za bubanj preporučujemo korišćenje meke krpe i neabrazivnog deterdženta. Druga mogućnost je da koristite rastvor vode i sirćeta. Istovremeno, ne zaboravite da očistite spoljašnjost mašine, uvek mekom krpom i istim deterdžentom, kako na prednjoj, tako i na zadnjoj strani.

Iskoristite prostor

Ne potcenjujte prostor! Mašina za sušenje veša mora da bude stabilna ali pre svega sa dobrom ventilacijom, kako bi se omogućila reciklaža vazduha. Ako je prostor koji vam je dostupan ograničen, možete da se opredelite za skladištenje na vrhu mašine za pranje veša pomoću metoda kolone.

Otkrijte naš asortiman i proizvode koji pripadaju asortimanu, kao što je RapidÓ asortiman. Zahvaljujući simply-Fi aplikaciji uvek ćete dobijati obaveštenja o statusu proizvoda, kao i vodiče i predloge za održavanje. Saznajte više.

povezani članci

Eko mašinsko pranje

How To, Smart Solutions

Eko mašinsko pranje: šta je to i kako funkcioniše? Sve što treba da znate za veš koji ne zagađuje
Da li je moguće oprati veš uz zaštitu životne sredine i uštedu novca? Evo šta znači program eko pranja i kako funkcioniše.
Jednostavni recepti za mikrotalasnu rernu

How To, Taste

Jednostavni recepti za mikrotalasnu rernu
Pročitajte članak da biste se inspirisali jednostavnim i brzim receptima za mikrotalasnu rernu, idealnim za pakovanje za poneti.
Poređenje uređaja klase A: da li su zaista tako dobri?

How To, Smart Solutions

Poređenje uređaja klase A: da li su zaista tako dobri?
Zašto su aparati klase A bolji i koliko troše.
Kako bezbedno odmrznuti meso u mikrotalasnoj pećnici

How To

Kako bezbedno odmrznuti meso u mikrotalasnoj pećnici

Prethodni članak

Smart Solutions

Perive zaštitne maske, kako ih dezinfikovati u mašini za veš?

Sledeći članak
Perive zaštitne maske, kako ih dezinfikovati u mašini za veš?