BlogHow To
Kako najbolje održavati mašinu za sušenje veša
13/11/20

Kako najbolje održavati mašinu za sušenje veša

Esencijalni vodič kroz održavanje vaše mašine

Pravilno održavanje aparata je prvi korak da oni duže traju i da se izbegne njihov servis. Pre svega podsećamo vas na važnost čitanja uputstva za upotrebu, kako za pravilnu upotrebu, tako i za pronalaženje svih predloga za pravilno održavanje aparata! Hajde da počnemo!

Nemojte prepuniti vašu mašinu za sušenje!

Kao i kod veš mašina, pogodno je ne preopteretiti aparat, ali je neophodno dobro izbalansirati opterećenje. Aparat će imati koristi ne samo u pogledu performansi, jer će sušenje biti efikasnije, već i u smislu trajnosti tokom vremena i potrošnje električne energije: preopterećena mašina za sušenje izložena je velikom naporu.

Pazite na filtere!

Čišćenje filtera za sušenje veša je neizostavni korak. Fluff filter mora da se očisti posle svakog ciklusa sušenja. Taloženje tkanina ne samo da može da ugrozi performanse mašine već i da je nepopravljivo ošteti. Kućište filtera takođe treba čistiti s vremena na vreme. U ovom slučaju preporučujemo korišćenje usisivača. Drugi filter koji često treba čistiti je filter ili fioka sa kondenzatorom, u zavisnosti od tipa mašine za sušenje veša koju imate. Nalazi se u donjem uglu vašeg aparata i treba ga čistiti jednom u pet ciklusa. Usisivač možete koristiti pri minimalnoj snazi ili ga oprati vodom. Ne zaboravite da filter vratite na mesto samo onda kada je potpuno suv.

Redovno čišćenje je neophodno

Neka vaša mašina za sušenje bude čista i spolja i iznutra! Za bubanj preporučujemo korišćenje meke krpe i neabrazivnog deterdženta. Druga mogućnost je da koristite rastvor vode i sirćeta. Istovremeno, ne zaboravite da očistite spoljašnjost mašine, uvek mekom krpom i istim deterdžentom, kako na prednjoj, tako i na zadnjoj strani.

Iskoristite prostor

Ne potcenjujte prostor! Mašina za sušenje veša mora da bude stabilna ali pre svega sa dobrom ventilacijom, kako bi se omogućila reciklaža vazduha. Ako je prostor koji vam je dostupan ograničen, možete da se opredelite za skladištenje na vrhu mašine za pranje veša pomoću metoda kolone.

Otkrijte naš asortiman i proizvode koji pripadaju asortimanu, kao što je RapidÓ asortiman. Zahvaljujući simply-Fi aplikaciji uvek ćete dobijati obaveštenja o statusu proizvoda, kao i vodiče i predloge za održavanje. Saznajte više.

Vezane objave

Candy RapidÓ: kako da iskoristite maksimum vaše mašine

How To

Candy RapidÓ: kako da iskoristite maksimum vaše mašine
Korišćenje odgovarajućeg ciklusa pranja vam može uštedeti vreme uz istovremeno očuvanje kvaliteta vlakana. U nastavku ćemo vam otkriti prednosti svih Candy RapidÓ specijalnih ciklusa pranja.
5 razloga da kupite Candy Indukcionu ploču

How To

5 razloga da kupite Candy Indukcionu ploču
Kada jednom isprobate indukcionu ploču više nećete moći bez nje. Govorimo o Candy indukcionim pločama, sadašnjosti i budućnosti kuvanja.
Na koju temperaturu treba podesiti frižider da bi skladištenje hrane bilo pravilno?

How To

Na koju temperaturu treba podesiti frižider da bi skladištenje hrane bilo pravilno?
Od pravilne organizacije do hrane koja se ne odlaže u frižidera

How To

Kako bezbedno odmrznuti meso u mikrotalasnoj pećnici

Prethodni članak

Smart Solutions

Perive zaštitne maske, kako ih dezinfikovati u mašini za veš?

Sljedeći članci