BlogHow ToTaste
Pametan rad: saveti za pauzu za jelo na poslu
18/05/20

Pametan rad: saveti za pauzu za jelo na poslu

Saveti i trikovi kako da iskoristite vašu mikrotalasne u potpunosti

Najbolji deo pametnog rada je svakako to što možete da se oprostite od upakovanih ručkova, sendviča pripremljenih na brzinu ili skupe hrane za poneti. Međutim, pošto je cela porodica kod kuće, definitivno vam je potreban savet kako da ne provodite previše vremena u kuhinji. Ako volite zdravu i ukusnu hranu ali i dalje ne želite da gubite vreme u dugim pripremama i kuvanju, razmislite o kuvanju u mikrotalasnoj rerni. I ne, ne govorimo o zagrevanju ostataka hrane od preključe već o kuvanju svežih i ukusnih jela. Saznajte više!

Zašto da odaberete mikrotalasno kuvanje

Prednosti kuvanja u mikrotalasnoj su svakako praktičnost, svestranost i brzo kuvanje. Mikrotalasne rerne pomeraju molekule vode prisutne unutar hrane, kuvajući hranu iznutra, bez raspršivanja proteina ili mineralnih soli. Pored održavanja hranljivih svojstava hrane, revolucionarni faktor je svakako vreme kuvanja, koje je u poređenju sa tradicionalnom rernom skraćeno za skoro dve trećine.

Candy mikrotalasne su jedinstveni proizvodi sa esencijalnim dizajnom, velikom pažnjom usmerenom na detalje i funkcionalnost. Kvaka, drška i dugmad integrisana u ergonomski dizajn stvaraju glatku površinu čineći je izuzetno elegantnom. Takođe, uz simply-fi aplikaciju, Candy vam nudi listu više od 100 različitih brzih i pametnih recepata koje testiraju blogeri za hranu, objašnjavajući procedure kuvanja u samo 3 jednostavna koraka. Svi recepti su sortirani po kategorijama i odgovaraju svim ukusima.

Lazanja od bundeve

Porcije: 4 Trajanje kuvanja: 40 min

Sastojci:

200 g sveže testenine, 100 g rendanog sira, 500 g bundeve, 250 ml biljnog bešamela, ulje, so i muskatni oraščić ukoliko želite

Koraci:

Očistite bundevu i isecite na komadiće. Kuvajte u činiji sa malo vode na Power 80, 5 minuta. Bundevu stavite u mikser sa vodom za kuvanje, dodajte so, muskatni orah i izblendajte. Stavite sloj smese od bundeve u poslužavnik, a zatim sloj sveže testenine. Dodajte krem od bundeve, biljni bešamel i malo rendanog sira. Nastavite sa naizmeničnim slojevima dok se sastojci ne iskoriste, ostavljajući poslednji list testenine potpuno prekriven tečnim sastojcima.

Punjeni krastavci

Porcije: 2 Trajanje kuvanja: 25 min

Sastojci:

120g heljde, 2 okrugla krastavca, 20 g oljuštenih oraha, 250 g čeri paradajza, 5 listova bosiljka, ulje i so po potrebi

Koraci:

Odsecite gornji deo krastavca i kašikom ispraznite unutrašnjost, odvajajući je u maloj posudi. Krastavac isecite na sitne komadiće. Čeri paradajz isecite na komade i iseckajte orahe. Ispražnjeni krastavac stavite u mikrotalasnu rernu i kuvajte na Power 80, 5 minuta. Heljdu kuvajte na Power 100, 10 minuta u činiji, dodajući čašu vode. Kuvajte unutrašnjost krastavca 5 minuta na Power 50. Ostavite da se odstoji 3 minuta. Skuvanu heljdu prelijte uljem i solju i dodajte seckani bosiljak, ostatke iz krastavca, čeri paradajz i seckane orahe. Izmešajte, dodajte so i ostavite da odstoji 10 minuta. Napunite krastavac i servirajte.

Čokoladna torta u šolji

Porcije: 2 Trajanje kuvanja: 10 min

Sastojci:

4 kašike brašna bez glutena, 2 kašike kakao-a, 2 kašike šećera, 1 kašičica praška za pecivo, 1 jaje, 10 g otopljenog putera

Koraci:

Umutite jaje i šećer zajedno u velikoj šolji ili činiji. Mešajte dok dodajete brašno i prašak za pecivo. Dodajte kakao malo po malo, nastavljajući da okrećete i topite puter na Power 50 na 1 minut. U smesu dodajte otopljeni puter i nastavite da mešate dok smesa ne postane glatka. Kuvajte na P100 3 minuta. Ostavite da odstoji 2 minuta u rerni, a zatim izvadite i ostavite da se ohladi pre jela.

Saveti i trikovi

Da li ste znali da postoje alternativni, korisni načini za korišćenje mikrotalasne? Naša simply-Fi aplikacija je puna korisnih saveta&trikova koji će vam pojednostaviti dan.

Širenje prirodnih mirisa po kući?

Tvoja mikrotalasna može da pomogne.

Radije bi da ne plačeš dok sečeš luk?

Tvoja mikrotalasna takođe može da pomogne sa tim.

povezani članci

Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez bespotrebnog trošenja vode ili energije: Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez uvećanih troškova!

How To

Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez bespotrebnog trošenja vode ili energije: Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez uvećanih troškova!
Koliko električne energije troši mašina za pranje i sušenje veša: sve što treba da znate da biste uštedeli
Eko mašinsko pranje

How To, Smart Solutions

Eko mašinsko pranje: šta je to i kako funkcioniše? Sve što treba da znate za veš koji ne zagađuje
Da li je moguće oprati veš uz zaštitu životne sredine i uštedu novca? Evo šta znači program eko pranja i kako funkcioniše.
Pranje zavesa: Kompletan vodič i saveti

How To, Smart Solutions

Pranje zavesa: Kompletan vodič i saveti
Kompletan vodič za pranje zavesa u mašini za pranje veša bez greške i uništavanja tkanina: kako tretirati lan, svilu i druge materijale.
Perive zaštitne maske, kako ih dezinfikovati u mašini za veš?

Smart Solutions

Perive zaštitne maske, kako ih dezinfikovati u mašini za veš?

Prethodni članak

How To

Kako pravilno rukovati policama u vašoj rerni

Sledeći članak
Kako pravilno rukovati policama u vašoj rerni