Mašine za veš sa funkcijom pare: tkanine, temperature i prednosti
16/11/23

Mašina za pranje veša sa parom: Potpuni vodič za najbolje očuvane tkanine!

Efikasnost čišćenja, dezinfekcija, ušteda energije - ovo su samo neke od glavnih prednosti mašine za pranje veša sa funkcijom pare.
 

Dezinfekcija vašeg veša i odeće je neophodna da biste oslobodili vlakna od mikroorganizama i štetnih bakterija. Funkcija pare je jedan od najboljih načina da to uradite, jer potpuno dezinfikuje vašu odeću, a ne oštećuje je. Koje tkanine su najprikladnije za tretiranje parom?

Tehnologija i funkcija pare

Mašine za veš sa funkcijom pare rade isto kao i tradicionalne mašine za pranje veša. Pored toga, one takođe imaju poseban ciklus pare: kako funkcioniše ovaj način pranja?

Korpa je povezana sa mehanizmom koji tokom ciklusa pranja ispušta male količine vode u vidu pare, na kontrolisanoj temperaturi i pritisku. Pošto su manji od vode, molekuli pare savršeno ulaze u vlakna, dezinfikuju ih i uništavaju klice i bakterije. Štaviše, deterdžent, kada dotakne vlažnost, postaje sprej koji bolje prodire u tkaninu i uklanja prljavštinu bez trošenja sapuna na odeću.

Nemaju sve mašine za veš funkciju pare. Na primer, Candy RapidO ima tretman parom - Steam Hygiene Plus - testiran i odobren od strane BAF-a (Britanska fondacija za alergije), i pomaže vam da smanjite nabore, olakšate peglanje i eliminišete neprijatne mirise i alergene. Možete čak birati između 3 nivoa intenziteta, dizajniranih za suvu ili mokru odeću, u zavisnosti od vrste tkanine.

Mašina za veš sa funkcijom pare: tkanine i programi

Mašine nove generacije mogu dezinfikovati vašu odeću čak i na veoma niskim temperaturama (30°), što ih čini savršenim za većinu tkanina. Evo kako da perete različite vrste tkanina:

  • Pamuk i mešane tkanine: nakon ciklusa centrifuge, para može dostići visoke temperature bez oštećivanja vaše odeće. Koristite ciklus pranja na 90°C (za bele) i na 60°C (za obojene predmete).
  • Odeća od sintetike, poliestera, viskoze i akrila: u ovom slučaju, para se može koristiti za dezinfekciju mokre odeće (nakon pranja) i suve (pre pranja), koristeći ciklus od 40°C.
  • Vuna, svila, šifon i delikatne tkanine: para vam omogućava da osvežite i rastegnete nabore na odeći i savršena je za suvu odeću. U tom slučaju izaberite program koji ne prelazi 30°C.

Koje tkanine ne treba prati s funkcijom pare?

  • Koža ili veštačka koža;
  • Divokoza;
  • Perje;
  • Odeća koja sadrži PVC;
  • Odeća sa biserima ili šljokicama.

Ušteda energije: kako je mašina za veš sa funkcijom pare štedljiva?

Osim uklanjanja klica i bakterija, još jedna prednost koju ne treba zaboraviti je ušteda energije. Da bi kreirala paru, mašina za pranje koristi manje vode, uz manju potrošnju vode. Kao što je ranije pomenuto, najnovija mašina za pranje može da generiše paru već na 30°C, bez potrebe da dostigne visoke temperature, a to smanjuje potrošnju električne energije.

Ukratko, mašine za pranje veša sa funkcijom pare su savršene za uštedu vode, energije i dezinfekciju odeće. Da biste postigli optimalne rezultate, ne zaboravite da koristite profesionalno sredstvo za uklanjanje kamenca, Care+Protect: na taj način će delovi vaše veš mašine ostati čisti, a vi ćete sprečiti nakupljanje kamenca tokom ciklusa pare!

povezani članci

Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez bespotrebnog trošenja vode ili energije: Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez uvećanih troškova!

How To

Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez bespotrebnog trošenja vode ili energije: Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez uvećanih troškova!
Koliko električne energije troši mašina za pranje i sušenje veša: sve što treba da znate da biste uštedeli
Eko mašinsko pranje

How To, Smart Solutions

Eko mašinsko pranje: šta je to i kako funkcioniše? Sve što treba da znate za veš koji ne zagađuje
Da li je moguće oprati veš uz zaštitu životne sredine i uštedu novca? Evo šta znači program eko pranja i kako funkcioniše.
Pranje zavesa: Kompletan vodič i saveti

How To, Smart Solutions

Pranje zavesa: Kompletan vodič i saveti
Kompletan vodič za pranje zavesa u mašini za pranje veša bez greške i uništavanja tkanina: kako tretirati lan, svilu i druge materijale.
Poređenje uređaja klase A: da li su zaista tako dobri?

How To

Poređenje uređaja klase A: da li su zaista tako dobri?

Prethodni članak

Smart Solutions

Kućni aparati za uštedu vremena i energije

Sledeći članak
Kućni aparati za uštedu vremena i energije