BlogHow ToSmart Solutions
Kako da postavite sudove na najbolji mogući način
05/02/20

Kako da postavite sudove na najbolji mogući način

Neizostavno sredstvo u svakodnevnom životu, mašina za pranje sudova, je najpogodniji, ekonomičan i brz način pranja sudova posle obroka. Upravo iz tog razloga, važno je da znate kako da postavite posuđe unutra kako biste obezbedili optimalno čišćenje, kako biste izbegli preplitajući aranžman u tetris stilu ili (još gore) kako biste sprečili bilo kakvu štetu na vašem kuhinjskom priboru. Evo nekoliko jednostavnih pravila koja treba da imate na umu sledeći put kada budete stavljali posuđe u mašinu:

Prvo ne zaboravite da isperete sudove pre nego što ih stavite u mašinu za pranje sudova. Na ovaj način ćete eliminisati ostatke hrane koji se mogu zadržati u aparatu i ugroziti njegovu funkcionalnost.

Ubacite tanjire u donji nivo, tako da gornji deo bude okrenut ka centru, i uverite se da su odvojeni jedni od drugih kako bi vodeni mlaz mogao temeljno da ih opere.

Šolje i čaše, sa druge strane, treba staviti u gornji nivo pod blagim uglom kako bi se omogućilo da vodeni mlaz odozdo stigne do svakog ćoška.

Slično tome, činije treba staviti na viši nivo, s obzirom na to da je u ovom slučaju poželjna iskošena pozicija kako bi se prostor efikasno koristio i kako bi se omogućilo da vodeni mlaz odozdo stigne do svakog ugla posude. Vodite računa da plastične posude ubacite na viši nivo, jer na donjem nivou postoji rizik da se otope ili isperu zbog blizine električnog otpora.

Šerpe i tiganje treba staviti na niži nivo, zajedno sa priborom za jelo, koji treba ubaciti u posebnu posudu, vodeći računa da se tačke noževa okrenu nadole kako biste izbegli da se posečete kada ih uklanjate iz mašine. Ako je pribor za jelo prevelik (npr. nož za hleb) onda ga stavite na gornji nivo zajedno sa kutlačama.

Ukratko, prostor je bitan u mašini za pranje sudova. Evo zašto je Candy osmislio Simply-Fi aplikaciju koja vam omogućava da pitate "šta bi trebalo da stavite u svaku korpu" Otkrijte asortiman naših proizvoda OVDE!

povezani članci

Eko mašinsko pranje

How To, Smart Solutions

Eko mašinsko pranje: šta je to i kako funkcioniše? Sve što treba da znate za veš koji ne zagađuje
Da li je moguće oprati veš uz zaštitu životne sredine i uštedu novca? Evo šta znači program eko pranja i kako funkcioniše.
Jednostavni recepti za mikrotalasnu rernu

How To, Taste

Jednostavni recepti za mikrotalasnu rernu
Pročitajte članak da biste se inspirisali jednostavnim i brzim receptima za mikrotalasnu rernu, idealnim za pakovanje za poneti.
Poređenje uređaja klase A: da li su zaista tako dobri?

How To, Smart Solutions

Poređenje uređaja klase A: da li su zaista tako dobri?
Zašto su aparati klase A bolji i koliko troše.
Dezinfekcija posuđa u mašini za sudove

How To

Dezinfekcija posuđa u mašini za sudove

Prethodni članak

How To

Greške prilikom korišćenja mašine za veš: i kako ih izbeći

Sledeći članak
Greške prilikom korišćenja mašine za veš: i kako ih izbeći