BlogHow To
Dezinfekcija posuđa u mašini za sudove
12/03/20

Dezinfekcija posuđa u mašini za sudove

Za dezinfekciju posuđa potrebna vam je samo mašina za sudove: visoke temperature i pravilno održavanje tajna su čistog i higijenskog posuđa

Veoma je važno obezbediti higijenu i čistoću vaših tanjira, pribora za jelo i čaša kako bi se izbeglo širenje bakterija i potencijalno štetnih mikroorganizama: dok će se, prilikom ručnog pranja, ovi agensi verovatno razvijati u sunđerima i krpama, mašina za pranje sudova može da garantuje visoko higijenske rezultate. Kako dezinfikovati sudove u mašini za pranje sudova? I kako možete da dezinfikujete vašu mašinu za pranje sudova?

Saveti za dezinfikovanje posuđa u mašini za sudove

Da li ste ikada pokušali da perete sudove ručno na temperaturi većoj od 60°C? Sigurno ne, jer bi ste se opekli. Mašine za pranje sudova, s druge strane, mogu da dostignu ovu temperaturu, a samim tim i da eliminišu spoljne agense i bakterije, čime dezinfikuju vaše sudove. Čak i kada koristite kraće i brže cikluse pranja, mašina za pranje sudova može da dostigne mnogo veće temperature od onih koje tolerišu vaše ruke.

Visoke temperature, zajedno sa posebnim odmašćivačem rastvorenim u malim količinama vode, obezbeđuju čiste i higijenske sudove, pribor i čaše. Za najbolje rezultate ne zaboravite da pravilno rasporedite tanjire i posuđe, kako bi svaki predmet bio pristupačan za mešavinu vode i deterdženta i samim tim svaki sud će biti očišćen do savršenstva.

Kako dezinfikovati mašinu za sudove?

Pitate se kako koristiti mašinu za pranje sudova za higijenske pranje posuđa? Važno je da ne potcenjujete važnost brige o vašem aparatu. Prvo i najvažnije jeste održavanje filtera mašine za pranje sudova, međutim, filter nećete morati da čistite svaki put kada koristite mašinu za pranje sudova pošto se filter čisti sam.

Kad smo već kod filtera, samočisteći, trostruki filter od nerđajućeg čelika Candy's Brava mašine za pranje sudova ima unutrašnji mikro-filter koji uvek snabdeva mašinu čistom vodom tokom svake faze ciklusa pranja. Antibakterijska funkcija obezbeđuje viši nivo higijene, čime se bakterije značajno smanjuju 24 sata nakon upotrebe.

Štaviše, modeli Brava mašine za pranje sudova koriste ciklus dezinfekcije od 75°C koji traje 140 minuta i idealan je za sterilizaciju posuđa, tiganja i flašica za bebe.

Ne zaboravite i da pokrenete ciklus pranja kada je mašina prazna najmanje jednom mesečno, birajući najvišu temperaturu i koristeći vinsko sirće za degregaciju unutrašnjosti, odvoda i cevi. Ako često koristite mašinu za pranje sudova, ostaci deterdženta i drugih naslaga lako se mogu ukloniti pomoću našeg Care + Protect kompleta proizvoda, koji vam omogućava da očistite unutrašnjost u dubini i štiti od krečnjaka.

Ako se pridržavate ovih jednostavnih saveta, možete postići odlične rezultate, ne samo u smislu čistoće vaše mašine za pranje sudova već i higijene vaših sudova.

povezani članci

Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez bespotrebnog trošenja vode ili energije: Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez uvećanih troškova!

How To

Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez bespotrebnog trošenja vode ili energije: Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez uvećanih troškova!
Koliko električne energije troši mašina za pranje i sušenje veša: sve što treba da znate da biste uštedeli
Eko mašinsko pranje

How To, Smart Solutions

Eko mašinsko pranje: šta je to i kako funkcioniše? Sve što treba da znate za veš koji ne zagađuje
Da li je moguće oprati veš uz zaštitu životne sredine i uštedu novca? Evo šta znači program eko pranja i kako funkcioniše.
Pranje zavesa: Kompletan vodič i saveti

How To, Smart Solutions

Pranje zavesa: Kompletan vodič i saveti
Kompletan vodič za pranje zavesa u mašini za pranje veša bez greške i uništavanja tkanina: kako tretirati lan, svilu i druge materijale.
Kako pravilno rukovati policama u vašoj rerni

How To

Kako pravilno rukovati policama u vašoj rerni

Prethodni članak

How To

Kako da postavite sudove na najbolji mogući način

Sledeći članak
Kako da postavite sudove na najbolji mogući način