Kako napraviti savršeni obrok u mikrotalasnoj rerni?
10/07/23

Kako napraviti savršeni obrok u mikrotalasnoj rerni?

Da li je mikrotalasna rerna opasna po zdravlje dece? Ne! Naprotiv, ovaj svestrani uređaj je prava pomoć za veoma zauzete roditelje. Šta sve možete da kuvate za svoje mališane u mikrotalasnoj rerni?

Neizostavan saveznik ako ste u žurbi, ali i ako više volite kuvanje bez masti. Mikrotalasna rerna je praktičan i svestran uređaj savršen za kuvanje mnogih recepata za decu.

Da li je bezbedno? Hajde da vidimo kako bezbedno koristiti mikrotalasnu rernu i šta možemo da kuvamo sa ovim aparatom!

Zašto i kako da koristite mikrotalasnu na zdrav način?

Tokom godina, mnoga istraživanja su sprovedena kako bi se procenilo prisustvo toksičnih supstanci u hrani koja se priprema u mikrotalasnoj. Istraživanja su pokazala da korišćenje ovog aparata uopšte nije štetno po naše zdravlje. Zašto toliko ljudi misli da je to nezdravo?

Da bi zagrejala hranu, mikrotalasna koristi zračenje - reč koja nam se u početku može učiniti sumnjivom. U stvari, mikrotalasna zračenja su nejonizovana, niskoenergetska zračenja koja deluju na hranu tako što čine da atomi vibriraju, bez promene materije.

Kuvanje u mikrotalasnoj rerni je bezbedno, u stvari, to je zdrav način kuvanja, savršen za pripremu dečijih recepata. Jedina mera predostrožnosti? Znati koje namirnice nikako ne smeju da se koriste u mikrotalasnoj.

Šta možemo pripremiti u mikrotalasnoj?

Što se hrane tiče, gotovo svi sastojci se mogu kuvati u mikrotalasnoj, osim jaja sa ljuskom (jer bi pukla), hleba i pržene hrane. Sa druge strane, savršen je za zagrevanje tečne hrane, kao što su mleko i hrana za bebe. Važno je da ih zagrejete bez poklopca, tako da budu ravnomerno topli. Kada zagrevate tečnu hranu, lako može doći do prolivanja, zato bi trebalo da znate kako da očistite mikrotalasnu rernu: koristite Care+Protect odmašćivač za mikrotalasnu da odmastite unutrašnje delove, a da ih ne oštetite.
Šta je sa materijalima? Koje posude su kompatibilne sa mikrotalasnom rernom? Najbolji materijali su pireks, keramika, terakota, plastika i silikon, a metalne posude treba izbegavati, jer izazivaju varnice.

Recepti za decu i najbolji programi kuvanja

Od testenina sa paradajz sosom do pilećih trakica i supe. Sa mikrotalasnom rernom možete da kuvate mnoge ukusne recepte: samo izaberite pravi program i vreme kuvanja. Na primer, deca vole krompir! Umesto da ga pržite, isecite ga u posudu za pečenje sa pola šolje vode i kuvajte 7/8 minuta na 500W! Kada krompir omekša, možete ga začiniti ili izgnječiti viljuškom da dobijete ukusan pire krompir! Još jedan ukusan recept koji možete napraviti u mikrotalasnoj je mini pica od patlidžana: narežite patlidžan na kriške i ugravirajte površinu. Podesite režim roštilja i kuvajte ih 10 minuta, začinite sosom od paradajza i mocarelom i kuvajte još 3 minuta.

Da li ste ostali bez ideja za dečije recepte? Pametne mikrotalasne rerne će vam pomoći! Uz Candy aplikaciju, imate pristup celom delu sa preko 100 recepata, savršenih za pravljenje ukusnih recepata za vaše mališane... i za celu porodicu!

povezani članci

Jednostavni recepti za mikrotalasnu rernu

How To, Taste

Jednostavni recepti za mikrotalasnu rernu
Pročitajte članak da biste se inspirisali jednostavnim i brzim receptima za mikrotalasnu rernu, idealnim za pakovanje za poneti.
Pametan rad: saveti za pauzu za jelo na poslu

How To, Taste

Pametan rad: saveti za pauzu za jelo na poslu
Don't have time to cook for the whole family? Discover the secrets for microwave cooking, quick meals to prepare and tasty to eat.
Da li smemo da stavimo toplu hranu u frižider?

Lifestyle

Da li smemo da stavimo toplu hranu u frižider?
Da li ste se ikada pitali da li je poželjno staviti toplu hranu u frižider? U nastavku teksta ćemo vam odgovoriti.
Pranje zavesa: Kompletan vodič i saveti

How To

Pranje zavesa: Kompletan vodič i saveti

Prethodni članak

How To

Jednostavni recepti za mikrotalasnu rernu

Sledeći članak
Jednostavni recepti za mikrotalasnu rernu