Kupio bih mašinu za sušenje veša, ali se bojim da mi može oštetiti odeću i da će bitno uvećati troškove. Da li je to tačno?
11/05/18

Kupio bih mašinu za sušenje veša, ali se bojim da mi može oštetiti odeću i da će bitno uvećati troškove. Da li je to tačno?

Mašina za sušenje veša može olakšati svakodnevnicu, naročto tokom hladnih i vlažnih perioda, kada sušenje veša postane frustrirajuće. Ima mnogo zabluda i mitova koji treba da se odbace i da se više nauči o ovom popularnom i prijatnom uređaju.

Da li mašina za sušenje veša oštećuje garderobu oštećuje boju? 

Bez obzira šta možda mislite, šušare ne oštećuju odeću. Novi modeli, sa toplotnom pumpom, suše na nižim temperaturama od konvencionalnih kondenzacionih sistema i garantuju bolju brigu o vlaknima, te će očuvati integrisanost i postojanost tkanina. Na tržištu postoje modeli mašina za sušenje veša, koji imaju program, koji je osmišljen da brine i o najosetljivijim materijalima, kao što je vuna, a ima ga i nova Candy GrandÓ linija, što potvrđuje dobijeni sertifikat od kompanije Woolmark. Štaviše, zahvaljujući program kao što je Easy Iron (“Lako peglanje), ponekad možete da sasvim izbegnete peglanje.

Veliki kapacitet punjenja, a mala potrošnja: da li mašina za sušenje troši mnogo struje?

Neke sušare imaju mogućnost punjenja do 10 kg veša po pojedinačnom ciklusu, te tako štedi vreme i energiju. Ali , ako imate malo gardarobe za sušenje, nema problema: Najinovativniji modeli su opremljeni sa senzorima za kontrolu vlage, sa mogućnošću da prilagode potrošnju vode, u odnosu na količinu veša i željene vrste sušenja. Koristeći aparat u A klasi, pri maksimalnom kapacitetu punjenja, ciklus sušenja će koštati manje od 50 centi: za trošak od tri kafe, imaćete tri ciklusa sušenja! Ima modela čija klasa energetske potrošnje dostiže A++, što garantuje još veću uštedu. 

Da li mašina za sušenje veša oduzima mnogo vremena prilikom sušenja veša? 

Uobičajen ciklus traje oko dva sata, a možete osušiti do 10 kilograma veša. Bilo kako bilo, ima brzih programa, koji za 40 minuta, osuše vašu odeću i učini je spremnom za korišćenje, ili posebni programi sušenja za određene vrste materijala, koji traže skraćeno vreme sušenja. Kod novijih modela, koji imaju vremenske programe, možete odabrati vreme sušenja, bez obzira na sve.

Da li je teško prazniti posude za vodu?

Neki modeli imaju kondenzicione posude za prikupljanje vode su dugačke i nisu praktične, te postoji opasnost od prolivanja vode, tokom pražnjenja posude. 

Candy modeli imaju patentirani EasyCase, što je praktičan rezervoar, koji je smešten u vratima, sa rezervoarom koji može da se ukloni, sa ergonomskom ručkom, koja pražnjenje čini jednostavnim i brzim. Voda koja se stvara kondenzacijom, tokom ciklusa sušenja, može biti ponovo iskorišćena za potrebe domaćinstva, na primer za peglanje ili zalivanje biljaka.

Savršen prijatelj vase veš mašine

Ako uzmete mašinu za sušenje, koja je slična mašini za pranje veša, one bi u tom slučaju bile komplementarne. Sa novim  Candy sušarama možete kombinovati dva proizvoda, čuvajući savršenu izgled, ili ih staviti jednu na drugu, te zahvaljujući posebnoj spojnici uređaji će biti stabilni i bezbedni, a zauzeće manje prostora. To je prednost kada stavimo aparate jedan na drugi. 

Inače, možete ih staviti bilo gde, od kako nije potrebno odvodno crevo ili cev.

povezani članci

Eko mašinsko pranje

How To, Smart Solutions

Eko mašinsko pranje: šta je to i kako funkcioniše? Sve što treba da znate za veš koji ne zagađuje
Da li je moguće oprati veš uz zaštitu životne sredine i uštedu novca? Evo šta znači program eko pranja i kako funkcioniše.
Pranje zavesa: Kompletan vodič i saveti

How To, Smart Solutions

Pranje zavesa: Kompletan vodič i saveti
Kompletan vodič za pranje zavesa u mašini za pranje veša bez greške i uništavanja tkanina: kako tretirati lan, svilu i druge materijale.
Poređenje uređaja klase A: da li su zaista tako dobri?

How To, Smart Solutions

Poređenje uređaja klase A: da li su zaista tako dobri?
Zašto su aparati klase A bolji i koliko troše.
Organizujte svoju kuhinju rešenjima za uštedu prostora

Smart Solutions

Organizujte svoju kuhinju rešenjima za uštedu prostora

Prethodni članak

How To

Šta simboli na etiketi odeće znače?

Sledeći članak