Saveti&trikovi za jednostavniji svakodnevni život
Saveti&trikovi za jednostavniji svakodnevni život

Saveti&trikovi za jednostavniji svakodnevni život

Candy konektovani uređaji su prepuni iznenađenja i vreme je da ih sve otkrijete!
Bilo da se radi o pametnom rešenju za smanjenje bacanja hrane, neočekivanoj metodi kuvanja ili savršenom ciklusu za vašu omiljenu svilenu suknju, čitav svet ekskluzivnog sadržaja čeka vas na aplikaciji Candy. Istražite sve Candy Savete&Trikove i otkrijte kako da koristite konektovane uređaje u njihovom punom potencijalu kako bi vaš svakodnevni život bio pametan i lak.

Saveti&trikovi za pranje

Wamašine za veš

Šta je tvrdoća vode
Šta je tvrdoća vode

Tvrdoća vode ukazuje na koncentraciju kalcijuma, magnezijuma i drugih minerala rastvorenih unutar nje i zavisi od izvora kućnog akvadukta. Ova vrednost nije važna samo u izboru vode koju pijemo, već postaje i u pranju, jer tvrdoća vode utiče na sposobnost vode da reaguje sa sapunom. Zapravo, što je voda tvrđa, značajnije će biti smanjenje snage deterdženta za čišćenje, što će dovesti do toga da bude penasto i da ostavlja naslage minerala (“krečnjak”) na površinama sa kojima će doći u kontakt.

Otklonite fleke od čokolade
Otklonite fleke od čokolade

Da biste uklonili čokoladu, nanesite mešavinu vode i sapuna u prahu, ostavite pola sata, a zatim operite garderobu u veš mašini.

Otklonite fleke od paradajz sosa
Otklonite fleke od paradajz sosa

Otklonite višak sosa sa vodom, zatim odmah stavite Marseilles sapun ili par kapi tečnog sapuna za sudove na fleku i ostavite da deluje par minuta. Ako se fleka osušila, istrljajte je mešavinom vode, sode bikarbone i soli, pa operite u veš mašini.

Mašine za sušenje

Sušite različite materijale zajedno
Sušite različite materijale zajedno

Vaša sušilica vam nudi cikluse sušenja za sve vrste tkanina, međutim, moguće je osušiti različite tkanine zajedno zahvaljujući posebnom ciklusu. Kada svetlije tkanine dostignu optimalno sušenje, akustični signal će vas upozoriti. Nakon uklanjanja stvari koje su već suve, možete nastaviti sa sušenjem najotpornijih stvari.

Peglajte svilu lagano
Peglajte svilu lagano

Koristiti peglu na najnižoj temperaturi i koristite paru, a zatim okrenite garderobu naopačke i razvucite je dok je još uvek vlažna, stavite čistu krpu preko pre nego što preko nje prođete peglom. 

Mašina za sudove

Otklonite miris ribe
Otklonite miris ribe

Da biste eliminisali neprijatan miris ribe iz posuđa, isperite ih što pre pod mlazom hladne vode nakon uklanjanja bilo kakvih ostataka hrane. Zatim ih natopite, uvek u hladnoj vodi sapunom za pranje sudova i limunovim sokom ili belim sirćetom (oko 1 šolja za punu sudoperu) i ostavite da odstoje 5-10 minuta, a zatim ih operite normalno.

Operite termalne posude
Operite termalne posude

Kada se termos pokvasi koristeći vodu na srednjoj temperaturi, stavite nekoliko kapi deterdženta u njemu i uklonite prljavštinu koja se taloži unutar njega određenom četkicom za pranje flašica. Zatim isperite termos, dodajući odmašćivač i pustite da deluje najmanje pet minuta. Nakon ovog vremena, uzmite abrazivni sunđer i nežno ga stavite u njega.

Čist drveni kuhinjski alat
Čist drveni kuhinjski alat

Za daske za sečenje, kutlače, oklagije i drvene kašike, normalno pranje se može sprovesti pomoću tople vode i nekoliko kapi ekološkog deterdženta za posuđe ili tečnog Marseille sapuna. Možete koristiti sundjer da istrljate delove kojima je potrebno dodatno čišćenje, isperite sa toplom vodom i obrišite sa suvom krpom. Drvene daske i kašike treba da se suše u uspravnom položaju kako bi tragovi vode potpuno isparili, i kako se drvo ne bi oštetilo i ne bi stvorila buđ.

Saveti& trikovi za kuvanje

Rerna

Lako odmrzavanje
Lako odmrzavanje

Da li ste znali da možete da odmrzavate hranu u rerni? Odmrznite bilo koju hranu za samo nekoliko minuta pomoću funkcije DEFROST, bez menjanja sadržaja proteina u hrani. Element kružnog grejanja i ventilator distribuiraju toplotu koja je potrebna za odmrzavanje.

Spremajte hrskavu piletinu
Spremajte hrskavu piletinu

Tajna za ekstra hrskavu piletinu? Da biste se uverili da se meso ne osuši, umotajte meso blago navlaženim papirom koji je otporan na pećnicu, postavite pećnicu u statički / ventilisani režim, a zatim, 10 minuta pre isteka vremena kuvanja, otkrijte piletinu i stavite rernu u režim pečenja na.

Otklonite neprijatne mirise
Otklonite neprijatne mirise

Napunite plitku pravougaonu posudu sa sokom od par limunova. Stavite posudu u rernu na 180 do 250 stepeni, u zavisnosti od intenziteta neprijatnog mirisa, i kuvajte 30 do 40 minuta. Kako isparava, sok od limuna će eliminisati mirise i ostaviti sladak, svež miris u rerni. Ako ne volite limun, možete koristiti bilo koju drugu vrstu citrusnog voća.

Očistite pregrade rerne
Očistite pregrade rerne

Najbolji način da očistite čak i najprljavije pregrade rerne jeste da ih izvadite iz rerne i očistite sunđerom i univerzalnim odstranivačem masti ili belim sirćetom, zatim ostavite pregradu da se natopi vodom 10 minuta, temeljno isperete i osušite.

Mikrotalasna pećnica

Otklonite vosak sa tkanine
Otklonite vosak sa tkanine

Da bi ste očistili tkaninu koja je zaprljana svećom, otklonite što je više moguće ostatke hladnog voska. Zatim zagrejte zaprljanu tkaninu u mikrotalasnoj pećnici na P80 na 1 minut i tapkajte mrlju papirom ili tkaninom.

Lako oljuštite paradajz
Lako oljuštite paradajz

Perite paradajz i osušite ga. Otklonite petiljku i napravite rez u obliku slova X na vrhu paradajza. Stavite u rernu, na tanjir, na 20 sekundi na P50 (500 vati). Kada se ohladi, oljuštite ih.

Sterilizujte sunđer
Sterilizujte sunđer

Operite sunđer hladnom vodom i zavrnite ih. Napunite plastičnu posudu vodom i limunovim sokom (ili malom čašom sirćeta). Uronite u posudu i pokrenite mikrotalasnu na 5 minuta na P100.

Frižideri

Savršeni uslovi za skladištenje hrane
Savršeni uslovi za skladištenje hrane

Svakoj vrsti hrane je potrebna drugačija temperatura skladištenja. Meso i riba moraju biti odloženi u najhladniji deo frižidera, poznat kao hladnjak. Srednji deo frižidera (obično na 4-5°C) pogodan je za jaja, mlečne proizvode, poslastičarnice sa kremom i namirnice koje moraju da se čuvaju u frižideru kada se jednom otvore. Područje sa najvišom temperaturom, poznato kao crisper, trebalo bi da se koristi za povrće i voće, koje može biti oštećeno prekomerno niskim temperaturama. Police na vratima su najtopliji delovi frižidera i koriste se za proizvode kojima je potrebna samo lagana rashlada (npr. bezalkoholna pića ili puter).

Odložite voće i povrće savršeno
Odložite voće i povrće savršeno

Voće i povrće može biti oštećeno prekomerno niskim temperaturama i mora se koristiti brzo, pre nego što krene da se kvari. Najbolje je da ne perete voće i povrćepre nego što ih stavite u frižider, kako biste izbegli izazivanje vlage koja bi pomogla rast buđi i bakterija.

Avokado spreman za jelo
Avokado spreman za jelo

U supermarketu, često ćete naći avokado koji nije zreo i težak je za ljušćenje i konzumiranje. Ukoliko ga stavite u frižider ćete usporiti njegov dodatni proces sazrevanja i moraćete da čekate dugo pre nego što možete da ga pojedete. Najbolje je da ih držite van frižidera kako bi brzo sazreli i uživajte u njihovoj pravoj, mekoj, konzistenciji.

Otkrijte fifo princip
Otkrijte fifo princip

Da biste koristili namirnice pre isteka roka trajanja i smanjili otpad, usvojite FiFo (First in, First out) princip. Potrudite se da hrana koju ste prvu odložili u frižider bude i prva hrana koja će biti izvađena i iskorišćena. Hranu koju ste kupili kasnije stavite ispod ili iza one koju ste kupili ranije.

Vinske vitrine

Arome&savršena temperatura
Arome&savršena temperatura

Kao i kafa, vino takođe ima svoju sopstvenu “aromu”. Najčešće su cvetne arome, posebno tipične za bela vina kao što su Moscato, Traminer, Malvasia i Riesling. Oni su, međutim, veoma nestabilni i mogu se sačuvati samo nekoliko meseci na niskim temperaturama između 4 i 8°C.

Sve o čepovima
Sve o čepovima

Čepovi ostaju vlažni ako se drže u stalnom kontaktu sa vinom. Suvi čepovi gube elastičnost i samim tim kvare vino puštajući vazduh unutra.

Eco-friendly police od bambusa
Eco-friendly police od bambusa

Od kojeg materijala su napravljene police mog Candy hladnjaka za vino? Napravljene su od bambusa, popularnog materijala u građevinskoj i industriji nameštaja, koji uživa određene prednosti: otporan je na šok i izdržljiv; praktičan je i lak za čišćenje (pošto ne apsorbuje fleke ili tečnosti); štaviše, ekološki je održiv: pošto ne podleže intenzivnoj eksploataciji, široko je dostupan i koristan za šumski ekosistem. Vaša Candy vinska vitrina, dakle, je bezbedna, praktična i ekološka!

Više od Candy povezanog sveta

Candy hub u aplikaciji
Candy hub u aplikacijiOtkrijte više
Video recepti
Video receptiOtkrijte više
Saveti & Trikovi
Saveti & TrikoviOtkrijte više