Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez bespotrebnog trošenja vode ili energije: Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez uvećanih troškova!
16/10/23

Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez bespotrebnog trošenja vode ili energije: Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez uvećanih troškova!

Nemate puno prostora u svom domu, a ipak ne želite da odustanete od mašine za sušenje? Mašina za pranje i sušenje je prava opcija, jer kombinuje pranje i sušenje u jednom uređaju! Koliko električne energije troši mašina za pranje i sušenje veša?

Mašina za pranje i sušenje je savršeno rešenje ako nemate prostora ili vremena za pranje i peglanje veša. Zaista, ovaj uređaj vam pomaže da imate čistu i suvu odeću u samo nekoliko koraka, sa jednim proizvodom. Pošto radi dva posla, neophodno je znati koliko mašina za pranje i sušenje veša troši pre kupovine i šta treba učiniti da se smanji rasipanje energije tokom zime i skupi računi!

Kako funkcioniše mašina za pranje i sušenje veša i koliko troši?

Da bismo razumeli koliko troši mašina za pranje i sušenje veša, prvo moramo znati kako ona funkcioniše. U osnovi, radi kao klasična mašina za pranje veša, s tim što je glavna razlika u tome što postoji mehanizam koji suši veš, obavljajući dva procesa, bez pauze između.

Prednosti su jasne, ali koliko troši mašina za pranje i sušenje? Zapravo, potrošnju energije diktiraju različiti faktori, kao što su model mašine za pranje i sušenje i energetska klasa. Prosečna procena je oko 1,5 kWh po ciklusu pranja i 4,5 kWh po ciklusu sušenja. Što se tiče potrošnje vode, kombinovani ciklus troši od 60 do 120 litara vode, dok jednostavan ciklus pranja troši između 40 i 60 litara.

Energetske klase mašine za pranje i sušenje: kako odabrati najpogodniji

Kao što je ranije pomenuto, potrošnja zavisi i od energetske klase i funkcija svakog modela. Da biste dugoročno uštedeli, najbolje bi bilo da izaberete uređaj visoke energetske klase, kao što su mašine za pranje i sušenje veša Candy koje su, koristeći samo ciklus pranja, rangirane u klasu A: u poređenju sa uređajima klase G, smanjuju potrošnju za 51%, što vam omogućava da uštedite energiju i novac i da poštujete životnu sredinu.

Tehnički list proizvoda, koji se obično može preuzeti sa stranice uređaja, pokazuje potrošnju vode i energije (u kWh) na svakih 100 ciklusa. Ovo će vam pomoći da izračunate koliko biste potrošili, na osnovu vaših navika.

Štaviše, mašine za pranje i sušenje veša Candy imaju mnoge funkcije koje kontrolišu vašu potrošnju: Kilogram detektor, koji koristi senzore i algoritme za podešavanje vremena i faze izabranog programa, optimizujući ciklus pranja. Ili Speed-Drive Inverter, inovativni motor koji poboljšava performanse čišćenja mašine za pranje i sušenje, smanjujući potrošnju energije i vibracije.

Mašina za pranje i sušenje veša i ušteda energije: saveti za uštedu

Postoje i drugi načini za uštedu. Evo nekoliko korisnih saveta za uštedu novca i zaštitu životne sredine:

  • Kad god možete, nemojte sušiti odeću u mašini za sušenje. Podesite samo režim pranja i sušite odeću napolju, ako je lepo vreme, ili koristite izvor toplote, kao što je radijator.
  • Perite veš kada je struja jeftinija: od 19 do 8 sati.
  • Izaberite pametnu mašinu za pranje i sušenje: pametne mašine za pranje i sušenje veša, kao što je Candy, pomažu vam da kontrolišete potrošnju energije preko aplikacije hOn i predlažu najbolji program koji će vam pomoći da poboljšate svoje navike!

Na kraju, koristite profesionalne proizvode za pranje veša, kao što je parfem za pranje veša Care+Protect: na ovaj način ćete poboljšati performanse vašeg uređaja i produžiti njegov životni vek!

povezani članci

Eko mašinsko pranje

How To, Smart Solutions

Eko mašinsko pranje: šta je to i kako funkcioniše? Sve što treba da znate za veš koji ne zagađuje
Da li je moguće oprati veš uz zaštitu životne sredine i uštedu novca? Evo šta znači program eko pranja i kako funkcioniše.
Pranje zavesa: Kompletan vodič i saveti

How To, Smart Solutions

Pranje zavesa: Kompletan vodič i saveti
Kompletan vodič za pranje zavesa u mašini za pranje veša bez greške i uništavanja tkanina: kako tretirati lan, svilu i druge materijale.
Jednostavni recepti za mikrotalasnu rernu

How To, Taste

Jednostavni recepti za mikrotalasnu rernu
Pročitajte članak da biste se inspirisali jednostavnim i brzim receptima za mikrotalasnu rernu, idealnim za pakovanje za poneti.

Smart kombinovani frižidera: pravilna upotreba

Sledeći članak
 Smart kombinovani frižidera: pravilna upotreba