Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez bespotrebnog trošenja vode ili energije: Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez uvećanih troškova!
16/10/23

Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez bespotrebnog trošenja vode ili energije: Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez uvećanih troškova!

Nemate puno prostora u svom domu, a ipak ne želite da odustanete od mašine za sušenje? Mašina za pranje i sušenje je prava opcija, jer kombinuje pranje i sušenje u jednom uređaju! Koliko električne energije troši mašina za pranje i sušenje veša?

Mašina za pranje i sušenje je savršeno rešenje ako nemate prostora ili vremena za pranje i peglanje veša. Zaista, ovaj uređaj vam pomaže da imate čistu i suvu odeću u samo nekoliko koraka, sa jednim proizvodom. Pošto radi dva posla, neophodno je znati koliko mašina za pranje i sušenje veša troši pre kupovine i šta treba učiniti da se smanji rasipanje energije tokom zime i skupi računi!

Kako funkcioniše mašina za pranje i sušenje veša i koliko troši?

Da bismo razumeli koliko troši mašina za pranje i sušenje veša, prvo moramo znati kako ona funkcioniše. U osnovi, radi kao klasična mašina za pranje veša, s tim što je glavna razlika u tome što postoji mehanizam koji suši veš, obavljajući dva procesa, bez pauze između.

Prednosti su jasne, ali koliko troši mašina za pranje i sušenje? Zapravo, potrošnju energije diktiraju različiti faktori, kao što su model mašine za pranje i sušenje i energetska klasa. Prosečna procena je oko 1,5 kWh po ciklusu pranja i 4,5 kWh po ciklusu sušenja. Što se tiče potrošnje vode, kombinovani ciklus troši od 60 do 120 litara vode, dok jednostavan ciklus pranja troši između 40 i 60 litara.

Energetske klase mašine za pranje i sušenje: kako odabrati najpogodniji

Kao što je ranije pomenuto, potrošnja zavisi i od energetske klase i funkcija svakog modela. Da biste dugoročno uštedeli, najbolje bi bilo da izaberete uređaj visoke energetske klase, kao što su mašine za pranje i sušenje veša Candy koje su, koristeći samo ciklus pranja, rangirane u klasu A: u poređenju sa uređajima klase G, smanjuju potrošnju za 51%, što vam omogućava da uštedite energiju i novac i da poštujete životnu sredinu.

Tehnički list proizvoda, koji se obično može preuzeti sa stranice uređaja, pokazuje potrošnju vode i energije (u kWh) na svakih 100 ciklusa. Ovo će vam pomoći da izračunate koliko biste potrošili, na osnovu vaših navika.

Štaviše, mašine za pranje i sušenje veša Candy imaju mnoge funkcije koje kontrolišu vašu potrošnju: Kilogram detektor, koji koristi senzore i algoritme za podešavanje vremena i faze izabranog programa, optimizujući ciklus pranja. Ili Speed-Drive Inverter, inovativni motor koji poboljšava performanse čišćenja mašine za pranje i sušenje, smanjujući potrošnju energije i vibracije.

Mašina za pranje i sušenje veša i ušteda energije: saveti za uštedu

Postoje i drugi načini za uštedu. Evo nekoliko korisnih saveta za uštedu novca i zaštitu životne sredine:

  • Kad god možete, nemojte sušiti odeću u mašini za sušenje. Podesite samo režim pranja i sušite odeću napolju, ako je lepo vreme, ili koristite izvor toplote, kao što je radijator.
  • Perite veš kada je struja jeftinija: od 19 do 8 sati.
  • Izaberite pametnu mašinu za pranje i sušenje: pametne mašine za pranje i sušenje veša, kao što je Candy, pomažu vam da kontrolišete potrošnju energije preko aplikacije hOn i predlažu najbolji program koji će vam pomoći da poboljšate svoje navike!

Na kraju, koristite profesionalne proizvode za pranje veša, kao što je parfem za pranje veša Care+Protect: na ovaj način ćete poboljšati performanse vašeg uređaja i produžiti njegov životni vek!

povezani članci

Kako da pravilno očistite vašu veš mašinu?

How To

Kako da pravilno očistite vašu veš mašinu?
Primetili ste neprijatne mirise u vašoj mašini? Možda je vreme za njeno čišćenje. Saznajte kako uz naš detaljan vodič.
Koji je najbolji način za pranje jastučnica?

How To, Smart Solutions

Koji je najbolji način za pranje jastučnica?
Vreme je za pranje jastučnica? Otkrijte savršen način za to.
Eko mašinsko pranje

How To, Smart Solutions

Eko mašinsko pranje: šta je to i kako funkcioniše? Sve što treba da znate za veš koji ne zagađuje
Da li je moguće oprati veš uz zaštitu životne sredine i uštedu novca? Evo šta znači program eko pranja i kako funkcioniše.
Koji je najbolji način za pranje jastučnica?

How To

Koji je najbolji način za pranje jastučnica?

Prethodni članak

Smart Solutions

Vaš vodič kako ne biste preopteretili vašu mašinu za veš

Sledeći članak
Vaš vodič kako ne biste preopteretili vašu mašinu za veš