Eko mašinsko pranje
22/08/23

Eko mašinsko pranje: šta je to i kako funkcioniše? Sve što treba da znate za veš koji ne zagađuje

Da li eco program na vašoj mašini za pranje veša zaista pravi razliku kada je u pitanju nega veša? Ako se radi o uštedi novca i struje, zašto je eco program duži od ostalih program?

Kao i kod svakog aparata, korišćenje mašine za pranje veša neminovno podrazumeva i veliku potrošnju električne energije. Štaviše, mašina za pranje veša takođe koristi velike količine vode, što ne utiče samo na troškove našeg domaćinstva već i na životnu sredinu.

Međutim, eco program može da ograniči negativne strane pranja veša, kako u smislu brige o planeti, tako i u smislu smanjenja naših računa!

Eco program na mašini za pranje veša: šta to znači?

Reč "eco" se obično odnosi na programe koji su efikasniji u pogledu korišćenja električne energije. Koje su karakteristike eco programa u slučaju mašine za pranje veša? Razlika je u tome što se odeća pere na nižim temperaturama u poređenju sa tradicionalnim programima. Dužina programa je takođe različita: eco režim traje mnogo duže od ostalih ciklusa pranja. Koliko dugo traje eco program? U zavisnosti od vaše mašine za pranje veša, može trajati do 5 sati.

Zašto eco program traje duže od ostalih programa?

Koji je razlog za dužinu programa eko pranja? Iako možda mislite drugačije, dužina ciklusa ne znači veću potrošnju energije; naprotiv, zapravo štedi struju. Kako? Sa eco programom, mašina se zagreva mnogo sporije i radi na nižim temperaturama.

Na primer, program ECO 40-60 mašine za pranje veša Candy RapidO’ može da pere pamučne odevne predmete na 40°C ili 60°C u istom ciklusu na veoma niskim temperaturama (do 20°C) sa nepromenjenim performansama i rezultatima pranja.

Eco-friendly pranje veša uz Candy RapidO'

Candy RapidO' je vaš savršeni partner za ekološki prihvatljivu brigu o vešu. Ova linija zapravo pripada energetskoj klasi A, što označava najefikasnije proizvode u smislu korišćenja energije. Candy RapidO’ takođe ima inovativnu Quick and Clean tehnologiju, koja omogućava savršenu mešavinu vode i deterdženta; ovo znači ne samo odlične performanse na eco programu već i neverovatne rezultate pranja.

Pored korišćenja eco programa Candy RapidO’ mašine za veš, postoje i drugi načini da smanjite energije vaših kućnih aparata,pomoću npr praćenja potrošnje. Zahvaljujući mogućnosti povezivanja i hOn aplikaciji, možete da koristite svoj pametni telefon da proverite energetsku efikasnost svakog pranja koje obavite.

Za još veću uštedu prilikom pranja, potrebno je da pogledate i proizvode koje koristite. Care+Protect koncentrovani ekološki prihvatljiv deterdžent za veš, na primer, napravljen je od biorazgradivih biljnih materijala koji u potpunosti poštuju životnu sredinu i vaš uređaj.

Candy RapidO’ je vaš savršeni saveznik za veš za celu porodicu; a poštujući ove jednostavne savete, poštovanje životne sredine i ušteda na računu za struju biće dečja igra!

povezani članci

Kako da pravilno očistite vašu veš mašinu?

How To

Kako da pravilno očistite vašu veš mašinu?
Primetili ste neprijatne mirise u vašoj mašini? Možda je vreme za njeno čišćenje. Saznajte kako uz naš detaljan vodič.
Koji je najbolji način za pranje jastučnica?

How To, Smart Solutions

Koji je najbolji način za pranje jastučnica?
Vreme je za pranje jastučnica? Otkrijte savršen način za to.
Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez bespotrebnog trošenja vode ili energije: Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez uvećanih troškova!

How To

Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez bespotrebnog trošenja vode ili energije: Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez uvećanih troškova!
Koliko električne energije troši mašina za pranje i sušenje veša: sve što treba da znate da biste uštedeli
 Smart kombinovani frižidera: pravilna upotreba

Smart kombinovani frižidera: pravilna upotreba

Prethodni članak

Smart Solutions

Razumevanje veličine vaše mašine za sušenje

Sledeći članak
Razumevanje veličine vaše mašine za sušenje