Eko mašinsko pranje
22/08/23

Eko mašinsko pranje: šta je to i kako funkcioniše? Sve što treba da znate za veš koji ne zagađuje

Da li eco program na vašoj mašini za pranje veša zaista pravi razliku kada je u pitanju nega veša? Ako se radi o uštedi novca i struje, zašto je eco program duži od ostalih program?

Kao i kod svakog aparata, korišćenje mašine za pranje veša neminovno podrazumeva i veliku potrošnju električne energije. Štaviše, mašina za pranje veša takođe koristi velike količine vode, što ne utiče samo na troškove našeg domaćinstva već i na životnu sredinu.

Međutim, eco program može da ograniči negativne strane pranja veša, kako u smislu brige o planeti, tako i u smislu smanjenja naših računa!

Eco program na mašini za pranje veša: šta to znači?

Reč "eco" se obično odnosi na programe koji su efikasniji u pogledu korišćenja električne energije. Koje su karakteristike eco programa u slučaju mašine za pranje veša? Razlika je u tome što se odeća pere na nižim temperaturama u poređenju sa tradicionalnim programima. Dužina programa je takođe različita: eco režim traje mnogo duže od ostalih ciklusa pranja. Koliko dugo traje eco program? U zavisnosti od vaše mašine za pranje veša, može trajati do 5 sati.

Zašto eco program traje duže od ostalih programa?

Koji je razlog za dužinu programa eko pranja? Iako možda mislite drugačije, dužina ciklusa ne znači veću potrošnju energije; naprotiv, zapravo štedi struju. Kako? Sa eco programom, mašina se zagreva mnogo sporije i radi na nižim temperaturama.

Na primer, program ECO 40-60 mašine za pranje veša Candy RapidO’ može da pere pamučne odevne predmete na 40°C ili 60°C u istom ciklusu na veoma niskim temperaturama (do 20°C) sa nepromenjenim performansama i rezultatima pranja.

Eco-friendly pranje veša uz Candy RapidO'

Candy RapidO' je vaš savršeni partner za ekološki prihvatljivu brigu o vešu. Ova linija zapravo pripada energetskoj klasi A, što označava najefikasnije proizvode u smislu korišćenja energije. Candy RapidO’ takođe ima inovativnu Quick and Clean tehnologiju, koja omogućava savršenu mešavinu vode i deterdženta; ovo znači ne samo odlične performanse na eco programu već i neverovatne rezultate pranja.

Pored korišćenja eco programa Candy RapidO’ mašine za veš, postoje i drugi načini da smanjite energije vaših kućnih aparata,pomoću npr praćenja potrošnje. Zahvaljujući mogućnosti povezivanja i hOn aplikaciji, možete da koristite svoj pametni telefon da proverite energetsku efikasnost svakog pranja koje obavite.

Za još veću uštedu prilikom pranja, potrebno je da pogledate i proizvode koje koristite. Care+Protect koncentrovani ekološki prihvatljiv deterdžent za veš, na primer, napravljen je od biorazgradivih biljnih materijala koji u potpunosti poštuju životnu sredinu i vaš uređaj.

Candy RapidO’ je vaš savršeni saveznik za veš za celu porodicu; a poštujući ove jednostavne savete, poštovanje životne sredine i ušteda na računu za struju biće dečja igra!

povezani članci

Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez bespotrebnog trošenja vode ili energije: Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez uvećanih troškova!

How To

Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez bespotrebnog trošenja vode ili energije: Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez uvećanih troškova!
Koliko električne energije troši mašina za pranje i sušenje veša: sve što treba da znate da biste uštedeli
Pranje zavesa: Kompletan vodič i saveti

How To, Smart Solutions

Pranje zavesa: Kompletan vodič i saveti
Kompletan vodič za pranje zavesa u mašini za pranje veša bez greške i uništavanja tkanina: kako tretirati lan, svilu i druge materijale.
Jednostavni recepti za mikrotalasnu rernu

How To, Taste

Jednostavni recepti za mikrotalasnu rernu
Pročitajte članak da biste se inspirisali jednostavnim i brzim receptima za mikrotalasnu rernu, idealnim za pakovanje za poneti.
 Smart kombinovani frižidera: pravilna upotreba

Smart kombinovani frižidera: pravilna upotreba

Prethodni članak

How To

Pranje zavesa: Kompletan vodič i saveti

Sledeći članak
Pranje zavesa: Kompletan vodič i saveti